София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Според Митов: "Демократична България" и "Има такъв народ" са близки по идеология с ГЕРБ

ГЕРБ-СДС ще покани "Демократична България" и "Има такъв народ" за подкрепа
2 мПолитика 1861

ГЕРБ с първи думи и коментар след връчването на мандата от Румен Радев за съставянето на правителство. 

Кандидат-премиерът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов каза, че ще поканят "Демократична България", както и "Има такъв народ", но не и от БСП и ДПС.

"Днес обявихме персоналния състав на проекто-кабинета. Хора с ясни биографии, които са готови от първия ден на встъпването в длъжност, да влязат в ролите си за решаване на пандемичната обстановка. Подкрепа ще търсим първо от парламентарните групи и партиите, които стоят идеологически най-близо до нас. Ще поканим официално "Демократична България". Ние ще си ги поканим. Надявам се, че може да се възстанови нормалното държавническо говорене. Казвали се, че кампанията отмина и сме в период, в който трябва да се работи. Ще мислим, ще поканим и групата на "Има такъв народ" и ще обсъдим сериозно варианти какъв кабинет може да се състави", заяви Митов.

Tой заяви още, че неофициално не са водени никакви разговори, а всичко ще се прави официално и няма да бавим излишно процедурата.

"Ще направим всичко необходимо максимално бързо да проведем разговорите", заяви още един път Даниел Митов.

Според него, първата и най-важна задача пред новия кабинет, е решаването на пандемичната криза. След това са икономическите мерки, допълни Даниел Митов.

"Персоналният състав на проекто-кабинета е плод на обсъждане между мен и премиера", каза още Митов. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!