София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Стефан Янев за новите мерки: Няма да се оправдавам - готов съм да поема отговорност

"България се намира в труден момент на множество изпитания"

България се намира в труден момент на множество изпитания, които можем да преодолеем с общи усилия. Считам, че е мой дълг да бъда честен с вас. Изправени сме пред сериозни кризи, които заплашват нашата социално-икономическа система. Това заяви служебният премиер Стефан Янев във връзка новите мерки срещу Ковид, които влязоха в сила от днес. 

Няма да се оправдавам, нито ще защитавам действията на служебния кабинет. Да, направихме грешки, но и много положителни стъпки, които ще бъдат усетени в перспектива. Като грешка отчитам, че чакахме до последно, за да обявим новите мерки, каза още той.  

"Намираме се в тежка епидемична обстановка. Не очаквайте от мен да се опитвам да ви манипулирам. Българската здравна система е на границата на своя капацитет. Не е тайна, че системата се нужда от дълбока реформа, но всички добре разбираме, че това не е задача, с която един служебен кабинет може да я поеме и да я доведе докрай. "

"Направихме необходимото да приложим по-строги мерки в последния момент. Това, което предприемаме в момента като временна мярка, е изцяло продиктувано от необходимостта да запазим живота и здравето на гражданите. "

Призовавам ви за малко търпение, разбиране и солидарност, заяви още Янев. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!