София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Стела Балтова: Продължава държавата помощ за туроператорите поне до края на годината

"Транзитното преминаване на автобусите е проблем, който трябва да се реши генерално"
37 сПолитика 301

Продължава държавата помощ за туроператорите поне до края на годината, подпомагаме и екскурзоводите. Това каза служебният министър на туризма Стела Балтова по Дарик радио.

"В страната се допускат туристи с ПСР тест и тези, които са ваксинирани", обясни условията за посещения на чуждестранни туристи в началото на туристическия сезон у нас министър Балтова. Тя допълни, че се изготвя и протокол, в който да стане ясно, какво се прави с турист, който се разболее при посещението му у нас.

"Румъния е първата страна, чийто граждани пътуват при облекчени условия до нашите курорти, но в близко бъдеще се очаква още повече чуждестранни туристите да планират посещения у нас. Работи се много активно и с руската страна, за да може съвсем скоро да има по-голяма посещаемост. Полша, Чехия и Словакия, това са пазарите към които сме се насочили, но също и Украйна", каза министър Балтова.

"Транзитното преминаване на автобусите е проблем, който трябва да се реши генерално посочи тя и допълни, че това не е проблем който стои само през лятото, а е целогодишен. Водят се разговори и с румънската страна за облекчаване на процедурата при преминаването на туристическите автобуси", допълни Стела Балтова. Тя даде за пример курорта "Албена", където са ваксинирани всички хора от персонала, това е перспективата и за останалите курорти, активно се работи по ваксинацията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!