София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Свиленски: Подкрепящите Гергов да протестират пред централата на ГЕРБ, а не на Позитано

"Само за 7-8 часа вече има десетки заявления за приемане в БСП-Пловдив"
7 мЕвроком 498

„Когато има протести пред Министерски съвет, другарите от Пловдив да дойдат и да участват в тези протести. Нека да бъдат активни относно правителството, относно Борисов и ГЕРБ. Най-лесно е да дойдеш пред „Позитано“ два месеца преди избори. Иначе ще потвърдят моите съмнения защо протестират пред „Позитано“, а не пред сградата на ГЕРБ”. Това заяви в сутрешния блок на БТВ зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски.

„Само за 7-8 часа вече има десетки заявления за приемане в БСП-Пловдив. На хора, напуснали през годините, на хора изгонени и на нови членове, които виждайки промяната, искат да се присъединят към БСП. Това показва правилността на тези решения”, коментира Свиленски.

"Корнелия Нинова не може да сложи никого на ключови позиции или да разгонва който и да е. Тези процедури се извършват на Конгрес. 900 делегати определиха състава на Националния съвет. 900 делегата определиха кой да бъде върховният орган на партията, а 80% от социалистите - 50 000 човека, решиха Корнелия Нинова да бъде председател. Корнелия Нинова нито може да слага хора, нито може да маха хора. Функцията на Нинова е да ръководи партията и Националния съвет, а колективният орган взима решенията” , сложи край на спекулациите депутатът-социалист.