София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

СВИНСКИЯТ ГРИП – НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАН У НАС

ДРУГИТЕ ЩАМОВЕ НЕ СА ТОЛКОВА РАЗПРОСТРАНЕНИ
6 годиниЗдраве 19 Боряна Райчева

25 случая на „свински грип“ бяха открити през последната седмица у нас. Това са данни на референтната лаборатория по грип след получени 120 проби материал за изследване на тежко болни от цялата страна, съобщи Нова телевизия.
Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев обяви, че случаите на грип от щама „Виктория“ са шест, а от „Швейцария“ - три.
По думите на експерта, лекарствата срещу грип са много ефективни, стига да се вземат, докато заболяването още е в начален стадий. Той ни съветва да имаме вкъщи такива и ако се почувстваме зле, след консултация с лекар да започнем приема незабавно.
Проф. Кантарджиев посъветва родителите да не пращат децата си на училище, когато са болни. Причината е, че от една страна другите деца могат да се разболеят, от друга – състоянието на болния може да се влоши.
Експертът коментира още, че българите като цяло имат лошия навик да не отсъстват от работа или учебни занятия, когато са болни, а това води до по-бързо разпространение на заразата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!