София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

СЗО: Пандемията от COVID-19 ще приключи в началото на 2022 година

"Вирусът ще бъде по-управляем през 2021 година", категоричен бе Ханс Клуге
21 сОбщество 516 Боян Марков

Регионалният директор на Световната здравна организация за Европа Ханс Клуге изрази своята увереност, че пандемията от коронавирус ще приключи в началото на 2022 година. Това съобщи BBC.

"Разпространението на COVID-19 все още ще доминира в обществото 2021 година, но ще бъде по-управляем от 2020 година", заяви Клуге пред датската държавна телевизия DR.

"Най-лошите сценарии вече са приключили. Вече има повече информация относно вируса в сравнение с 2020 година, когато той за първи път започна да се разпространява", категоричен бе регионалният директор на СЗО за Европа.

"Никой не може да е сигурен относно бъдещето на пандемията. Вирусът ще продължи да съществува, но не мисля, че ще са необходими ограничения. Това е оптимистично послание", смята белгиецът.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!