София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Тасиметрови шофьори блокират София

Недоволните твърдят, че има нелоялна конкуренция в сектора

10:35 ч. 21.03.2019 г.Общество 11

Масов протест на таксиметровите шофьори ще блокира за часове центъра на София този следобед. Превозвачите недоволстват срещу фирмите за споделено пътуване, извършващи нерегламентиран превоз на пътници. Очаква се в протестно шествие по централните улици на столицата да се включат около 5 000 таксита.
 
Националният таксиметров синдикат обяви заявиха, че  пазарният дял на компаниите в сивия сектор е около 25%, а броят на колите им достига 1500.
Таксиметровите автомобили ще се съберат на 7-ми километър, в Дружба и Младост до 13.45 ч. След това ще се отправят по Цариградско шосе до храм паметника Александър Невски. Във връзка с протеста от 7.00 ч. днес до приключване на шествието се забранява престоят и паркирането  на северозападната дъга на пл. „Св. Ал. Невски“ между ул. „Оборище“ и ул. „11-ти август“, зад църквата „Св. София“;  на ул. „Оборище“ между ул. „Г.С. Раковски“ и пл. „Св. Ал. Невски“; както и между бул. „Васил Левски“ и пл. „Св. Александър Невски“; на югоизточната дъга на пл. „Св. Ал. Невски“, съобщават от Столичната община.
 
 За времето от 13.00 до 14.30 ч. се разрешава паркирането на автомобилите, участващи в шествието на крайна дясна пътна лента на бул. „Цариградско шосе” между 7-ми километър и Враня в посока център, извън обхвата на спирките на масов градски транспорт и зоните за престрояване, допълват още оттам.