София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Теми от матурите може да отпаднат и през настоящата учебна година

Това стана ясно от думите на министъра на образованието Красимир Вълчев по време на дискусия с родители
26 сОбразование 506 Боян Марков

Има възможност последните теми от учебните програми за матурите на учениците да отпаднат от изпитите и през настоящата учебна година. Това стана ясно от думите на министъра на образованието Красимир Вълчев по време на дискусия с родители. Дискусията бе инициирана от омбудсмана на България Диана Ковачева.
 
"Най-вероятно и през следващите месеци ще продължи епидемичната ситуация. След 4 януари, ако обстановката позволява, ще се премине към локално взимане на решения, при което по области ще се преценява в кои училища и кои класове могат да възстановят присъственото обучение", сподели министърът.
 
"При вземане на решение за разхлабване на мерките, първите ученици, които ще се върнат в клас ще са учениците от начален курс – 1. до 4. клас. След това с приоритет са учениците от 7. и 12. клас", сподели още Вълчев.
 
Обмисля се също така при връщане на първите ученици в класните стаи да бъде организиран различен график за различните класове, така както беше преди пълното преминаване към дистанционно обучение.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!