София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Тенис треньори сменят професията

Липсата на доходи поради епидемията от коронавирус е причината треньорите да се насочват към други професии

Тенис треньори сменят професията

Липсата на доходи поради епидемията от коронавирус е причината треньорите да се насочват към други професии

20 сСпортни 179 Боян Марков


Хиляди хора по целия свят загубиха работата си в последните няколко месеца поради епидемията от коронавирус. Това принуждава гражданите във всяка една сфера да търсят нова реализация в различна от досегашната им професия. Изключение не правят и треньорите по тенис от световния тур. 

Треньорът на китайската тенисистка Циан Уан (бивша номер 12 в света) Томас Друе признава, че в момента е принуден да разнася пици. 

"Помолих Циан да ми плати част от заплатата, но тя отказа, защото и самата тя не печели.", заяви французинът и добави още:

"Или ще намерим изход, или ще я помоля да скъсаме договора ни и да ми плати всичко дотук."

Треньорът на гръцката тенисистка Мария Сакари Том Хил е на мнение, че повечето играчи и треньори ще се разделят поради липсата на доходи и допълни, че така или иначе голяма част от играчите нямат договори със своите наставници, както и финансови гаранции.

Освен треньорите, също и други професии, свързани с тениса ще пострадат - съдии, лайнсмени, физиотерапевти. Рон Ю, който подготвя ракетите за игра на Новак Джокович и Роджър Федерер от своя страна сподели, че в момента работи като оператор въвеждане на данни на свободна практика.