София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

ТЕРОРИСТИЧНА АТАКА: 6 души бяха ранени в Нова Зеландия, нападателят е елиминиран

Нападателят е гражданин на Шри Ланка от групировката "Ислямска държава"
44 сКрими 301

Властите в Нова Зеландия обявиха, че са елиминирали екстремист, който е влязъл в супермаркет в Окланд и е нападнал и ранил с нож шестима клиенти. Премиерът Джасинда Ардерн нарече инцидента терористичен акт. Тя каза, че нападателят е гражданин на Шри Ланка от групировката "Ислямска държава", който е пристигнал в Нова Зеландия през 2011 г. Според нея той бил добре познат на агенциите за национална сигурност и бил под постоянно наблюдение. Окланд е в строга блокада, докато се бори с нова вълна от коронавирус. Повечето магазини и офиси са затворени и на хората е позволено да излизат от домовете си, само за да купуват хранителни стоки, да посещават лекар или да спортуват.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!