София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Тошко Йорданов: Гербаджиите са неморални, честността на изборите е под въпрос

Всички граждани масово трябва да гласуваме, каза Йорданов
8 сПолитика 1524 Мирослав Митков

Честността на изборите ще е под въпрос. За да намалим фалшификациите, всички граждани масово трябва да гласуваме. Всички. Такъв призив отправи Тошко Йорданов от "Има такъв народ" месец преди парламентарните избори, на които за първи път ще участва и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".

"На четвърти април хората ще имат избор. Наистина ще имат избор и каквото решат – това. Разбира се, честността на изборите ще е под въпрос. Ще ви дам нагледен пример. Сегашният министър на вътрешните работи ще е кандидат за депутат от ГЕРБ. Разбирате ли - този, който стои начело на МВР ще е кандидат от ГЕРБ. А МВР ще трябва да осигурява честността на изборите – да пази машините, да охранява чувалите с бюлетини, протоколите", заяви водещият.

"И как ще прави това при положение, че началника на МВР е кандидат депутат? Че какво им пречи с колите на полицията, които пренасят чувалите с бюлетини да ги подменят други чували с бюлетини? Какво ще ги спре? Как полицаите ще пазят честността под ръководството на шефа си при положение, че той е кандидат. По-неморална история трудно мога да си представя. Но това не е изненада. Гербаджиите са неморални. Затова, за да намалим фалшификациите, всички граждани масово трябва да гласуваме. Всички", подчерта Тошко Йорданов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!