София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Тръмп замеси Бил Клинтън в смъртта на Епщайн

Като ретуитна публикация на сатирика Терънс Уилямс

10:31 ч. 11.08.2019 г.Общество 37

Противниците на президента на САЩ Доналд Тръмп го обвиниха, че се опитва да разпространи теория на конспирацията. Причината беше решението на държавния глава да публикува съобщение относно смъртта на финансиста Джефри Епщайн, според Washington Post.
В своя Twitter Тръмп не коментира самоубийството на Епщайн, но копира посланието на консервативния сатирик Терънс Уилямс. Последният изрази изненада от факта, че финансистът почина, след като имаше известна информация относно бившия президент на САЩ Бил Клинтън. В допълнение, Уилямс се чуди как човек може да се самоубие, при условие, че постоянно е наблюдаван 24 часа в денонощието, при условие, че го пазят точно от самоубийство.
Според информация от страна на администрацията на затвора Епщайн наистина е бил наблюдаван, но това не се е случвало повече от седмица, тъй като експертите смятали, че той се е отказал от идеята за самоубийство.
Ретуитът на Тръмп предизвика недоволство от страна на Клинтън. Говорителят му каза, че президентът много добре знае колко отвратително се държи, когато ретуитва. „Може би той е забравил за 25-ото изменение в закона, което позволява държавен глава да бъде свален от поста му”, коментира говорителят.
Решението на президента е критикувано и от някои негови привърженици. Така републиканският сенатор Марк Рубио заяви, че желанието да се разпространяват конспиративни теории срещу противници просто означава, че на американското общество се влияе отвън.