София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Украинска атака рани трима руснаци край Белгород

Междувременно множество експлозии избухнаха в Харков

1 месецВойна 5 Катерина Найденова

Въоръжените сили на Украйна атакуваха територията на Борисовски район на Белгородска област с помощта на дронове. В резултат на атаката са ранени трима бойци на самоотбраната, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков в канала си в Telegram.

„Войниците на Белгородската самоотбрана продължават героично да служат в пограничния район, осигурявайки безопасността на цивилните днес в района на Борисов, трима войници бяха ранени“, пише губернаторът.

Пострадалите са откарани в болница №2 в Белгород. По думите на Гладков им се оказва необходимата помощ, лекарите оценяват състоянието на ранените като стабилно.

"Двама са с леки наранявания, третият е в средно тежко състояние. Пожелавам на нашите войници да се възстановят възможно най-скоро и да се върнат при семействата си", написа губернаторът.

Междувременно множество експлозии избухнаха в Харков, съобщава изданието "Зеркало недели".

Близо девет часа в региона е в сила предупреждението за въздушна заплаха.

В още четири североизточни области на Украйна е обявена въздушна тревога - сирените са работили 20 минути в Кировоградска, Полтавска, Сумска и Черкаска области.