София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Василева: Някои си представят реформата така – да махнем сегашните, за да сложим наши хора

Депутатът в 46-и и 47-и парламент от ИТН с коментар в "Часът на избора"
1 мПолитика 352 Ивана Иванова

„Българският парламент беше превърнат в гумен печат на едноличните решения на Бойко Борисов“. Това каза в предаването „Часът на избора“ по телевизия Евроком главният секретар на „Има такъв народ“ и кандидат за народен представител Виктория Василева.

В свой коментар Василева каза, че в продължение на години се е наложило мнението, че Народното събрание е фабрика за производството на закони, без да се замислят за качеството. По думите й това прави работата на НС неефективна.

Василева припомни, че в 46-ото НС е изработен изцяло нов правилник на парламента. Тогава е била лансирана идеята, една или две седмици, народните представители да работят само в комисиите, но се е надигнало недоволство, че депутатите нямало да работят.

„Цената на истината наистина е тежка“, бе коментарът й относно двойното гражданство на Кирил Петков. Виктория Василева напомни, че той е подписал декларация с невярно съдържание и може да бъде подведен под наказателна отговорност.

На въпрос на водещата, плагиат ли е Петър Илиев, Василева отговори: „Много е хубаво, когато обсъждаме подобни проблеми, да прилагаме единен стандарт. Дали има плагиатство трябва да бъде доказано по съдебен ред. Презумпцията за невиновност не е отменяна“.

„Много време загубихме в красиви приказки за съдебната реформа. Опасявам се, че някои политически партии си представят реформата така – да махнем сегашните, за да сложим наши хора. Нужни са много сериозни разговори, какъв тип реформа искаме, отбеляза Василева.

В телевизионното предаване Виктория Василева каза още, че трябва да се затвори страницата за АЕЦ „Белене“. Според нея това е огромна корупционна дупка, която е загубила всички разрешителни и лицензии.

„Категорично не се отказваме от ядренета енергетика. Ние сме за изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй“.

В рамките на предаването Виктория Василева направи съпоставка как са изглеждали парламентите в миналото. Тя припомни, че когато е била най-младият народен представител в 37-мото Народно събрание, е имало хора с изключителни биографии и много добри оратори.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!