София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ВКС ГЛЕДА ДЕЛОТО КИЛЪРИТЕ

ДЕЛОТО Е ОБРАЗУВАНО ПО ИСКАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА И ЖАЛБИ НА ПОДСЪДИМИТЕ
7 годиниКрими 69 Боряна Райчева

За 12 декември ВКС насрочи делото "Килърите“. Подсъдими са Петър Стоянов, Васил Костов, Янко Попов, Георги Вълев, Райко Стойнев и Петър Атмаджов. Стоянов, Костов и Вълев получиха доживотни присъди от Варненския апелативен съд за убийството на Румен Рачев и Петър Лупов. Янко Попов беше осъден на 15 години "лишаване от свобода" като помагач, както и Райко Попов - на 7 години, а Петър Атмаджов - на 3 години за побой. Делото е образувано по протест на прокуратурата и по жалби на подсъдимите, с които се иска връщане на делото за ново разглеждане на Варненския апелативен съд.

Преди присъдата на Петър Стоянов, известен като Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев от групата за поръчкови убийства беше затвор без право на замяна. Варненският съд обаче на 27 февруари ги осъди на доживотен затвор и даде възможност за последвща отмяна на присъдата.

„Килърите” са изправени пред съда за три поръчкови убийства - на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, за нанасяне на телесни повреди на две лица, за два палежа и един взрив.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!