София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Йончева предупреди: БСП не трябва да прави правителство, защото ГЕРБ ще го подкрепи

Йончева не прие иронизиращите коментари относно дебатите с новите партии в парламента
1 мПолитика 2247

Ако БСП реши да прави правителство, ГЕРБ ще го подкрепи. А до там не бива да се стига. Това каза по БТВ евродепутатът от БСП Елена Йончева.

"Борисов е едно голямо ранено политическо животно и битката срещу него тепърва престои. Това, които виждаме в НС е един реален дебат. Това е добро. Емоциите вярно са в повече, но като се води искрен дебат, не може без емоции. Няма нищо страшно, ако има нови избори", каза тя.

"За нас е важно работещо правителство, а не правителство на всяка цена. Изборите са част от демократичната процедура. В Белгия две години нямаше правителство. Така, че за нас е важно да има работещо правителство, което да отстрани този авторитарен режим.  Дали ще е сега или след няколко месеца, не е важно", допълни Йончева.

Йончева направи коментар и за резултатите на левицата на отминалите избори, като ги определи като „голям провал“.

„Това е удар не само срещу нас (симпатизантите на БСП – бел. ред.), това е удар и срещу България, защото България има нужда от силна лява партия, както и силна дясна“, посочи тя.

Йончева разкритикува ръководството на БСП и за някои събития от последните месеци. Според нея не е било направено достатъчно, за да позволи Пътната агенция да бъдат направени проверки по съмнения за корупция. Тя отчете като грешка и липсата на ясна подкрепа към президента Румен Радев за следващ мандат, което се случи след парламентарния вот.

Според евродепутата БСП не е припозната като „партия на протеста“, защото не е взимала активно участие в недоволството на площада срещу правителството миналото лято.

Йончева не прие иронизиращите коментари относно дебатите с новите партии в парламента.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!