София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Йордан Камджалов: Аз запознах Николай Марков и Ивелин Михайлов

Според него с „погрома“ на „Величие“ е даден тон на сгромолясването на настоящата партийна система

7 дниПолитика 12 Марияна Стойчева

Диригентът Йордан Камджалов е запознал Николай Марков и Ивелин Михайлов, каза самият той в ефира на БТВ. 

Камджалов обясни, че Марков е искал запознанството с Михайлов. Срещите му с първия се броели „на пръстите на едната ръка“, а с Михайлов първоначално каза за една среща преди 10 г. След това се сети за втора през последната зима, а впоследствие бе подсетен, че го е поканил и като лектор в академия.

Преди дни Ивелин Михайлов обяви, че е бил потърсен от Николай Марков през март.

,,Полковник Марков ме потърси през март заедно с Йордан Камджалов и казаха, че имат идея да се помогне на страната. Аз казах, че ще помогна, но не искам да съм политик и да съм вътре в парламента", обясни Михайлов по повод създаването на "Величие", която беше изненадата на последните парламентарни избори и влезе в парламента.

Понастоящем Марков и Михайлов са в публичен конфликт.

Парламентарната група на „Величие“ се разпадна, а преди това Михайлов обяви, че на депутати е бил оказван натиск от ГЕРБ за подкрепа на правителство, която в крайна сметка не беше получена.

Чрез Николай Марков обаче Виктория Василева е предложила на Михайлов да бъде подкрепена кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ за председател на парламента.

Камджалов призова двамата да се разберат „като мъже“, а не през медиите. Описа Михайлов като „практичен, говорещ за работа и действия, неспокоен и работохолик“.  

Според него с „погрома“ на „Величие“ е даден тон на сгромолясването, като поиска цялостно сгромолясване на настоящата партийна система.

„Нека след „Величие“ се разпаднат всички. Идеята е „да се докосне дъното и да се постигне отскок“, каза Камджалов. 

Попитан дали би подкрепил нов проект на Ивелин Михайлов, той отговори отрицателно. Не искал и да е част от „Величие“.