София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Заев: Понякога и братята се карат, но България е длъжна да даде подкрепата си на Северна Македония

Заев припомни, че според София Скопие не работи достатъчно ефективно по Споразумението
пропускане
1 месецПолитика 29

„Ние сме истински приятели и братски нации. И това трябва да бъде доказано чрез действие. Разбирам, че понякога и братята могат да се карат. Но България е длъжна да даде своята подкрепа на РС Македония, защото само по този начин ще се развият нашето приятелство и сътрудничество.“

"Западна и Северна Европа ще ни уважават повече, ако сме по-съдействащи и намерим повече начини за увеличаване на сътрудничеството между нашите народи и нашите компании, по начин, който да е от полза за българския и македонския народ", каза Зоран Заев преди посещението си в София, подчертавайки че политиците от двете страни ще намерят решение на проблема.

Заев припомни, че според София Скопие не работи достатъчно ефективно по Споразумението за добросъседство и сътрудничество.

"Право им е да кажат, че искат по-динамична организация на настоящото споразумение. И ние искаме. Искаме, ако е възможно, утре да отворим железопътната линия Куманово-българска граница-София. И оттам до Истанбул. И искаме утре, тъй като пуснахме част от Коридор 8, Скопие-Миладиновци-Свети Николе-Щип и оттам от Кочани-Делчево-Берово-Клепало, който е изцяло изграден, да имаме същото към Крива Паланка. "Работим по този въпрос и вярвам, че в бъдеще ще бъдем още по-динамични", каза Заев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!