София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Зам.-началникът на кабинета на Зеленски подаде оставка

Кирило Тимошенко потвърди информацията за оставката си

21 сПолитика 258

Кирило Тимошенко потвърди информацията за оставката си от поста заместник-началник на кабинета на Володимир Зеленски, като публикува снимка с писмо за напускане.
Изданието РБК-Украйна, позовавайки се на източници в кабинета на Зеленски, написа, че Тимошенко може да оглави регионалната военна администрация в частта от Херсонска област, контролирана от Киев.
Тимошенко публикува снимка с изявление, в което го моли да го освободи от поста заместник-началник на кабинета на Зеленски в канала си в Telegram. То е внесено на 23 януари.
„Благодаря на президента на Украйна Володимир Зеленски за доверието и възможността да вършим добри дела всеки ден и всяка минута. Благодаря на всеки началник на регионалните военни администрации. Успяхме да изградим най-мощния екип в страната. Вие наистина сте добри... До скоро", написа Тимошенко под снимката.
За уволнението на Тимошенко съобщиха медиите, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията. Според тях служителят ще стане ръководител на администрацията на Херсонска област, контролирана от Киев. По-рано Алексей Арестович, съветник в канцеларията на президента на Украйна, също подаде оставк. Зеленски обяви, че ще започнат мащабни промени в структурите на централната власт на страната, включително кадрови. Според него служителите вече няма да могат да пътуват извън страната. Председателят на фракцията на управляващата партия "Слуга на народа" в Украйна Давид Арахамия заяви, че през пролетта те активно ще изправят служители пред правосъдието.