София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ЗАПОВЕД: Фандъкова разпореди как да се осъществи гласуването с подвижна урна

Целта е хората в затруднение да имат възможност да гласуват на вота

Да бъде осигурен специализиран транспорт на избирателите с увредено зрение или затруднения в предвижването за изборите в неделя. Това се посочва в заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Целта е хората в затруднение да имат възможност да гласуват на вота.

Желаещите да се възползват от услугата може да направят заявка на безплатния телефон 080020720 от 7 часа до 20.30 часа в събота, а в самия ден на вота от 7 до 19,30 часа.

Фандъкова издаде още една заповед свързана с изборите, а именно за образуване и утвърждаване на 51 избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия. В четвъртък стана ясно, че 1277 карантирани са заявили желание да гласуват с подвижна урна в столицата. Хората с увреждания също може да дадат гласа си от вкъщи. В София 301 души с трайни увреждания са изявили желание да гласуват.

Пълните заповеди за гласуване - тук и тук

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!