София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Заради карантинирани депутати няма кворум в Народното събрание

Работата в парламента блокира
9 месецаЕвроком 32

Заради народни представители под карантинирана пленарното заседание в Народното събрание не събра кворум. Депутати от управляващата коалиция са самоизолирани, а представителите на БСП и ДПС отказаха да се регистрират, за да се събере кворум.

"Ние разчитахме на повече отговорност и солидарност. Именно това означава политическо поведение с дългосрочна визия, а не само търсене на дивиденти", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Тя добави, че тази седмица трябва да се гласват данъчните закони, а те са важни с оглед и на кризата от коронавируса. Дариткова е категорична, че поведението на БСП и ДПС не е нормално на фона на претенциите им да поемат управлението на държавата след парламентарните избори.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!