София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Здравко Димитров: Не съм излизал от болницата, бях на стъпалата, естествено, че ще се видя с премиера

COVID-заразеният кмет на Пловдив за срещата си с Бойко Борисов
10 сЕвроком 8997

Бях карантириран една седмица вкъщи, по-късно ми направиха снимка на белите дробове, видяха се усложнения и аз постъпих в болница. Миналият петък състоянието ми се влоши и влязох в интензивното отделение, защото буквално за часове рязко се влоши състоянието ми - дишането ми се влоши, както и кислородът в кръвта. Изкарах 5 дни в интензивното отделение, нямаше нужда да бъда интубиран. Това коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров в ефира на БТВ.

Този петък, дни след като премиерът пребори вируса, отиде на среща на живо с все още лекуващия се Димитров. Кметът излезе от болницата. Премиерът определи Димитров като "здрав като камък" и призова лекарите да го изпишат.

"Благодаря за оценката на премиера Бойко Борисов, че изглеждам добре, но аз няколко часа преди това бях излязъл от интензивното отделение и той просто искаше да ме види и ми каза, че пътува към Пловдив и иска да се видим. Всичко към момента е нормално не по-малко от премиера и аз искам да бъда изписан. Не съм излязъл от болницата, бях с всички предпазни облекла. За да не влиза той, за да не влиза екипът. По-добре да изляза аз на 2 метра от болницата, отколкото да излезе той и да се разболее пак, все пак е премиер", каза кметът.

"За да изляза от болницата минах през място, през което никой не може да мине, бях с количка, организацията тук е страхотна. Работя през цялото време, ако има нужда от хора от общината идват долу, чуваме се по телефона. Къде пред болницата сте ме видяли, не съм напускал болницата, на две стъпала съм бил. Периметърът на болницата е много по-далеч от там, където бях аз. Премиерът на Република България идва, който не знае и ден почивка, а Вие сега питате защо съм се видял с негo", допълни Димитров.

Димитров коментира, че Първа градска болница "Св. Мина" в Пловдив е вече COVID болница.