София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Зеленски покани Байдън и Тръмп да посетят Украйна, за да видят погрома след руската инвазия

,,Украйна е прекрасна страна, но по време на войната картината и живота са други"

2 месецаВойна 5 Марияна Стойчева

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова президента на Съединените щати Джо Байдън и лидера на републиканците Доналд Тръмп да посетят Украйна в интервю и да видят със собствените си очи "трагедията", причинена от руската инвазия, предаде ,,Укринформ.''

"Каква блестяща Украйна имахме. Имаме прекрасна страна, но по време на войната картината и живота са други", заяви Зеленски в интервю с журналиста Брет Байер и добави, че кандидатите за президент на САЩ "трябва да дойдат и да видят хората, просто да ги видят по улиците".

В отговор на изявление на Тръмп, в което бившият президент твърди, че може да сложи край на войната за 24 часа, Зеленски заяви, че "не може да разбере" как ще постигне това.

,,Готов съм да приема бившия американски президент на фронтовата линия, където той ще обясни всичко и ще обясни какви са неговите мисли, може би има някакви идеи. Аз не знам", заяви Зеленски. 

"Той ще види какво се случва и след това мисля, че ще промени мнението си, а и всички разбрахме, че в тази война няма две страни: Има само един враг и това е позицията на Путин", обясни Зеленски.