София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Желязков: Не е клише да се каже, че войната, която се води в Украйна, е за бъдещото на Европа

Според председателя на Народното събрание младите са най-уязвимата част

2 месецаОбщество 1 Иванина Игнатова

Не е клише да се каже, че войната, която се води в Украйна, е за бъдещото на Европа. За това общата европейска политика за сигурност в Европа и политиката на ЕС търпи своите промени, за да се адаптира към обстоятелствата и в т. чл. да адаптира икономиката и индустрията за нуждите и очакванията на деня. Бидейки свидетел на този реализъм за усещането на война в Украйна знам, че за да вярваме и да се надяваме на мир трябва да сме подготвени за война. посочи председателят на Народното събрание Росен Желязков по повод две години от пълномащабната война на Русия в Украйна.

Страната, с която споделяме общи исторически и морално-нравствени ценности. Страна, която води, своята войната така, че да не се пренесе на запад и на югозапад. Война, която трябва да преустанови разбирането и схващането за Русия, и мир, който в определени посоки се мултиплицира и на балканите за промяна на сферите на влияние, и за промяна на териториалната цялост на държавите, каза още Желязков.

За съжаление младите са най-уязвимата част. На вас ви е нужен кураж и смелостта да познавате процесите, да се готвите за тези предизвикателства и да имате ясна перспектива на коя страна трябва да бъдем", каза председателят на Народното събрание.

Снимка: БГНЕС