София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арда (Кърджали) надви Хебър (Пазарджик) с 1:0

Тимът от Кърджали се изкачи на петата позиция във временното класиране

2 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Арда (Кърджали) надви у дома Хебър (Пазарджик) с 1:0 в мач от 12-ия кръг на efbet Лига и се изкачи до петата позиция във временното класиране. Домакините не са допускали поражение на „Арена Арда“ от 13 август и доминираха и в тази среща, но реализираха само едно попадение чрез Светослав Ковачев (16), докато гостите допуснаха шеста загуба в последните седем мача в шампионата и то в официалния дебют на треньора Владимир Манчев. Наставникът на Берое Николай Киров пък изгледа на живо двубоя на следващите два съперника на тима от Стара Загора.

Кърджалийци материализираха превъзходството си от началото в 16-ата минута, когато Стветослав Ковачев шутира от пряк свободен удар, а вратарят на гостите Хадим Ндиае плонжира и закачи топката, но тя влетя в мрежата му за 1:0. Три минути по-късно Венсан Марсел можеше де изравни, но шутира в тялото на стража Анатолий Господинов.

Светослав Ковачев бе изведен в наказателното поле на гостите от Жозе Жуниор в 43-ата минута, но ударът му бе спасен от Хадим Ндиае.

След почивката Арда продължи да натиска в търсене на второ попадение, но стражът Хадим Ндиае се справяше много добре и не допусна ново попадение. В 62-ата минута след статично положение Милен Желев удари десния стълб на вратата на Хебър.

Ковачев отне топката на Хлеб Бухал в 75-ата минута и излезе сам срещу Ндиае, но вратарят на гостите за пореден път се намеси решително и спаси. До края на мача така и не се стигна до нов гол и резултатът остана непроменен.

С този успех Арда събра 20 точки и излезе на петата позиция. Хебър е на 13-о място само със 7 точки.