София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Байер (Леверкузен) надви Локомотив (Москва) с 2:0

Дори това да не се случи, футболистите на Петер Бос поне ще продължат в Лига Европа

4 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

 Байер (Леверкузен) надви Локомотив (Москва) с 2:0 като гост в среща от група “D” на Шампионската лига, с което си върна шансовете дори за класиране на 1/8-финалите. Дори това да не се случи, футболистите на Петер Бос поне ще продължат в Лига Европа. Преди другия двубой от групата между Ювентус и Атлетико Мадрид германците са на точка зад испанците, които са втори. Руснаците пък със сигурност ще са последни.
След третия кръг в групата Леверкузен нямаше дори точка, но постигна две поредни победи. С успеха си днес “аспирините” си го върнаха на руснаците за загубата с 1:2 от този съперник на старта на борбата.Представителят на Бундеслигата стигна до трите точки след автогол на Рифат Жемалетдинов (11’) и хубаво попадение на Свен Бендер (54’). Германците се възползваха максимално от положенията си, а руснаците направиха няколко големи пропуска и вече нямат шанс дори за продължаване в Лига Европа, защото са с по-слаби показатели от днешния си съперник.
Домакините започнаха уверено и в 7-ата минута Алексей Миранчук вкара гол, който обаче правилно не беше признат заради засада. В 10-ата минута пък вратарят на Байер Лукас Храдецки за малко да се издъни след удар на Гжегож Криховяк, но все пак успя да спаси.Секунди по-късно - в наказателното поле на Локо - се стигна до рикошет в тялото на Жемалетдинов, след което кълбото се оплете в мрежата на Гилерме - 0:1.В 26-ата “железничарите” пропуснаха нова отлична възможност, след като Антон Миранчук излезе сам срещу Храдецки, но не успя да го преодолее.Девет минути след почивката Свен Бендер реализира от воле за 2:0 и за Леверкузен стана още по-лесно.
До края руснаците продължиха да нападат, но все така пропускаха.