София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Домакинството е единственият коз на Русия срещу Испания

Ще успее ли Русия да изненада "Ла Фурия"?

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Испания е фаворит в предстоящия днес от 17:00 часа осминафинален сблъсък с Русия на Мондиал 2018. "Фуриите" само загатнаха за възможностите си в груповата фаза и с немалка доза късмет завършиха на първото място в компанията на Португалия. След като броени часове преди старта на първенството селекционерът Хулен Лопетеги беше уволнен, а мястото му зае Фернандо Йеро, бившият капитан на Реал Мадрид имаше много задачаи за решаване. Ла Роха доминира в мачовете си, но с лекота допуска голове, което е притеснително. 

Руснаците стартираха с две разгромни победи срещу Саудитска Арабия и Египет, но после бяха свалени на земята от Уругвай (0:3). Въпреки това, съставът на Станислав Черчесов е способен да затрудни Испания, а препълненият "Лужники" ще подкрепя Сборная от първата до последната минута.

Отпадането на Германия, Аржентина и Португалия стесни кръга на претендентите за титлата и испанците със сигурност са сред тях. Испания обаче никога не е побеждавала домакин на световно първенство във фазата на елиминациите и това е статистика, която тревожи феновете на тима.

Очаква се Йеро да гласува доверие сред титулярите на Яго Аспас, който донесе драматичното равенство срещу Мароко (2:2). Нападателят на Селта ще действа в атака заедно с Диего Коща и Иско, а тримата в средата на терена ще са Серхио Бускетс, Андрес Иниеста и Коке. Жерард Пике получи лека травма на снощната тренировка, но ще играе, а другите защитници пред Давид де Хеа ще са Даниел Карвахал, Жорди Алба и капитанът Серхио Рамос.

 

Домакините ще са добре отпочинали. Срещу Уругвай Черчесов не излезе с оптималния си състав и това бе една от причините за тежкото поражение. Много е вероятно Русия да се защитава с петима, като Марио Фернандес и Юрий Жирков ще уплътняват фланговете, а в центъра на отбраната ще са Илия Кутепов, Сергей Игнашевич и Фьодор Кудряшов. И тримата не се славят с бързина и това ще бъде един от големите проблеми за Сборная.

Младата звезда Александър Головин, който е все по-близо до трансфер в Челси, ще дърпа конците в средата на терена, а с нелеката задача да неутрализират испанските халфове ще се нагърбят още Роман Зобнин, Далер Кузяев и Юрий Газинский. На върха на атаката Артьом Дзюба отново ще бъде предпочетен пред Фьодор Смолов.