София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Евертън се изравни с Ливърпул по точки

В добавеното време Дженепо получи сериозна контузия и не успя да доиграе мача

3 годиниФутбол 12 Симеон Кисьов

Евертън постигна икономична, но много ценна победа с 1:0 над Саутхамптън в двубой от 26-ия кръг на Премиър лийг. С успеха "карамелите" събраха 43 точки, колкото има и градския съперник и действащ шампион Ливърпул, като двата тима заемат съответно седмото и шестото място в класирането.

Евертън откри в деветата минута след мълниеносна атака. Топката беше насочена от вратаря Джордан Пикфорд към Доминик Калвърт-Люин, който успя да се пребори на "втория етаж" с бранители на гостите и тя попадна у Гилфи Сигурдсон.

Исландецът без да се бави я насочи към Ричарлисон, който се озова очи в очи с Фрейзър Форстър и го преодоля за 1:0.В 26-ата минута се стигна до втори гол във вратата на гостите, който обаче беше отменен след преразглеждане на ситуацията чрез ВАР заради засада.

Така резултатът се запази до края на полувремето и интригата остана.

Саутхамптън направи всичко по силите си през второто полувреме, за да постигне поне равенство, но така и не успя да отбележи, въпреки силния натиск особено в заключителните десетина минути.

Шест минути преди края на редовното време Саутхамптън стигна до най-добрата си възможност за гол сле многоходова атака, но ударът на Муса Дженепо не намери вратата. В добавеното време Дженепо получи сериозна контузия и не успя да доиграе мача.