София -0 °C
Велико Търново 1 °C
Пловдив 2 °C
Варна 2 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

ЛеБрон Джеймс взе решение за опцията си

Това означава, че 33-годишното крило ще бъде свободен агент от 1 юли

ЛеБрон Джеймс взе решение за опцията си

Това означава, че 33-годишното крило ще бъде свободен агент от 1 юли

2 годиниБаскетбол 337 Телевизия Евроком


Суперзвездата ЛеБрон Джеймс е взел решение да откаже опцията си за продължаване на договора си с Кливланд Кавалиърс за следващия сезон, съобщават медиите в САЩ. Това означава, че 33-годишното крило ще бъде свободен агент от 1 юли. ЛеБрон, както и останалите играчи от НБА, които имат подобни опции в своите договори, трябва да вземат решение до края на деня дали да подновят контрактите си или да опитат късмета си на пазара на свободните агенти. 
Така ЛеБрон Джеймс се присъединява към звезди като Крис Пол, Пол Джордж и ДеМаркъс Казънс, които също са свободни агенти това лято. Към днешна дата за фаворит за подписа на Джеймс е смятан тимът на Лос Анджелис Лейкърс, но пред “Краля” има и други опции. Той би могъл да продължи кариерата си евентуално в Хюстън Рокетс или Филаделфия Севънтисиксърс.
ЛеБрон Джеймс, разбира се, не за първи път е в ролята на свободен агент. През 2010 година, след изтичането на договора му с първия му тим в НБА - Кливланд, той избра да премине в Маями Хийт, където се събра с Дуейн Уейд и Крис Бош. През 2014 година пък крилото се завърна в тима на Кавалиърс.Опцията, от която се отказва ЛеБрон е за 35.6 милиона долара през сезон 2018/2019.