София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

НОВА ПИСТА В ГРАД ТВЪРДИЦА

НОВОТО СЪОРЕЖЕНИЕ ЩЕ НОСИ ИМЕТО НА ПОКОЙНИЯ ПИЛОТ ТОДОР СЛАВОВ

НОВА ПИСТА В ГРАД ТВЪРДИЦА

НОВОТО СЪОРЕЖЕНИЕ ЩЕ НОСИ ИМЕТО НА ПОКОЙНИЯ ПИЛОТ ТОДОР СЛАВОВ

5 годиниМоторни 233 Телевизия Евроком


Откриха картинг писта в град Твърдица. Тя ще носи името на покойния легендарен пилот Тодор Славов. Пистата се очаква да съживи града като спортен център. Очакват се преговори с инвеститори. Кметът на Твърдица Атанас Атанасов обяви, че идеята за откриването на пистата не е случайна. Той сподели, че по този начин младите пилоти ще имат още едно съоръжение, където да практикуват любимия си спорт. Писта "Тодор Славов" бе проектирана и изградена с пари от програмата "Програма за развитие на селските райони" 2007-2013. Тя е излязла около 2 милиона лева. Кметът Атанасов отбеляза и развитието на местния стадион  "Градски", като не пропусна да спомене, че се очаква оживление и в развитието на ски-пистата и база "Чумерна".

Заместник кметовете на града Борисов и Кременски също застанаха пред медиите и потвърдиха, че има интерес от страна на младежите към автомобилния спорт. Борисов смята, че инвестирането в картинг пистата ще се възвърне и ще привлече вниманието към Твърдица.

Кременски пък разкри, че пистата разполага с картове, като те ще могат да се ползват комбинирано от възрастни и деца.

Писта "Тодор Славов" засега отговаря на вътрешните стандарти и се очаква на нея да се провеждат вътрешни състезания. Има обаче възможност за разширяване и в бъдеще общината ще се стреми да я направи и международна.