петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОТЕСТИ В ИТАЛИЯ ЗАРАДИ ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ

      Днес в Италия се отбелязва така нареченият „Ден на семейството“. Инициативата съществува от 2007-а година и е в защита на традиционните ценности на семейството. Очаква се хиляди хора да протестират срещу законопроект, узаконяващ еднополовите бракове.

      Инициативата на защитниците на традиционното семейство се провежда в Рим на древноримския стадион „Чирко Масимо”. Там пристигат хора от цялата страна, организирани от съответните асоциации, повечето от които католически. Италианската епископална конференция се обяви в защита на традиционния брак като заяви, че гражданските съюзи са алтернатива на традиционното семейство. Не всички политици се присъединяват към събитието както и от управляващите демократи с разногласия по въпроса.
      Манифестацията в Рим съвпада със законопроект, който трябва да се гласува следващата седмица от парламента. Той узаконява правата и задълженията на хора от един и същи пол, включително и на тяхната връзка пред представител на държавата и при определени обстоятелства да имат право да осиновяват деца. Законът, предложен от управляващите демократи, предвижда още хомосексуални и хетеросексуални двойки, които не желаят да сключат брак, да регистрират съжителство. Целта на манифестацията е законът да бъде забавен и преразгледан.

      Източник: bnr.bg

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ