петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ХИЛЯДИ ВЯРВАЩИ ПРИВЕТСТВАХА ПАПАТА В МЕКСИКО

      Хиляди вярващи приветстваха въодушевено папа Франциск пред базиликата „Дева Мария от Гуадалупе“, в която той отслужи вчера първата си литургия от посещението си в Мексико, предаде Асошиейтед прес.

      Повече от 50 хил. души присъстваха на тържественото богослужение, посочва Франс прес.
      Франциск заяви, че с нетърпение е очаквал да дойде и да се помоли на Дева Мария за трети път в живота си – за Мексико, за американския континент и за всички каузи на понтификата си.
      Папата отправи думи на утеха и подкрепа към жертвите на насилие.
      „Сълзите на онези, които страдат, не са напразни, те са тиха молитва, която се издига към небето“, каза Светият отец. Господ се е доближавал и доближава до страдащите, но издръжливи сърца на толкова майки и бащи, видели децата си да заминават, да се изгубват и дори да им бъдат отнети от ръката на престъпници, добави папата, цитиран от ТАСС.
      Днес папата отслужи меса в бедното предградие на Мексико Екатепек, а в понеделник ще посети южния щат Чиапас, където ще се срещне с представители на индианското население. На 16 февруари Франциск ще бъде в щата Мичоакан. Вечерта на 17 февруари той ще отслужи литургия в град Сиудад Хуарес в щата Чиуауа, на границата със САЩ и същия ден ще отпътува за Рим.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ