понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Иновации в трапезата на Бъдни вечер

      Бъдни вечер е не само последният ден от великите пости, а навечерието изпълнено с трепетно очакване да се роди Божият син, което в българската народна традиция се свързва с прераждането на цялата природа. Затова ястията поднесени на трапезата имат за цел не само да заситят, но и да донесат плодородие и късмет през цялата следваща година.
       
      Броят на ястията трябва да бъде нечетен, а най-добре 7 или 9, които са сакрални числа. Ако все пак се чудите, кой вариант да изберете, имайте предвид, че колкото по-отрупана е трапезата, толкова по-голямо изобилие ще бъде осигурено за идващата година.
       
      За традиционното на трапезата и иновациите в кулинарията специално за телевизия Евроком разказва шеф Борис Петров.
       
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ