сряда, 02.10.24
8.5 C
София
6 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Съпротива срещу 14-дневната карантина за всички влизащи във Великобритания

      Британски авиокомпании изпратиха списък от 45 държави до Министерството на транспорта, които да не фигурират в предвижданата 14-дневна карантина от 8 юни за всички влизащи в Обединеното кралство. България наред с други популярни европесйки дестинации е начело в списъка. 

      Рафаел Шварцман, регионалният президент на асоциацията за Европа заяви, че милиони ще трябва да разчитат на възможностите за почивка от начина, по който британското правителство ще процедира с влизаща в сила след седмица карантина, която трябва да бъде преразглеждана на всеки три седмици.

      „Докато останалата част от Европа все повече излиза от карантините и ограниченията, трябва да се зададе въпроса защо британското правителство тръгва в обратна посока“, изтъкна Шварцман.

      Той допълни, че повече от 1,5 милиона британски работни места зависят от авиацията и 100 милиарда паунда от брутния вътрешен продукт се осигуряват от въздухоплаването в Обединеното кралство.

      Над 200 британски туристически компании писаха до министерството на вътрешните работи да преосмисли налагането на карантината. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ