вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Лазар Радков, „Капачки за бъдеще“: Всяка една кампания е изключително зареждаща

      За десети пореден път в София се провежда кампанията „Капачки за бъдеще“.

      „Всяка една кампания е изключително зареждаща, защото основно тук на площада можете да видите едни от най-невероятните, прекрасни хора в България“, заяви организаторът на събитието Лазар Радков.

      Инициативата започна в 9 ч. сутринта пред паркинга на площад „Батенберг“, където се събраха десетки доброволци, за да сортират получените до момента капачки, пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. 

      „Това са хората, които дадоха от своето време, които дадоха от своята енергия, за да се промени нещо, за да може тази пластмаса да се рециклира и със средствата да се закупят всички тези прекрасни неща и медицинска апаратура, които закупихме“, каза Радков.

      Той съобщи, че през последните четири години и половина са рециклирани над 700 хил. кг. пластмаса в цяла България.

      Благодарение на предишните благотворителни кампании на „Капачки за бъдеще“, организаторът, с помощта на доброволците, с които работи, успяха да дарят кувьози за 22 болници в страната, близо 50 медицински апарата на 14 болници, както и да осигурят първата планинска офроуд линейка в България.

      „Първата детска неонатална линейка вече спасява деца в целия южен регион – Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково, Кърджали и пр.“, информира Лазар Радков.

      Този път целта му е да дари втора детска неонатална линейка. Амбициите на организатора са още тази година да бъде дарена и трета детска линейка, която да спасява деца.

      Лазар Радков обясни, че втората детска линейка ще бъде дарена в Северна България, но все още се правят проучвания на кой регион да бъде предоставена.

      Събирането на капачки, кенчета и пластмасови бутилки в столицата ще продължи до 16 ч. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ