събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Боян Чуков: Войната на изтощение може да се прехвърли и в Черно море

      Днешните управляващи в София ни вкараха окончателно във войната на САЩ/НАТО срещу Русия. Ситуацията в Черно море драматично ескалира и ще продължи да ескалира. Новата Черноморска стратегия на САЩ инструментализира България безмилостно не само в американската геостратегия срещу Русия и Беларус. Но и срещу Китай. Това трябва да е пределно ясно.

      Това заяви в интервю за „Труд“ експертът мо международна сигурност Боян Чуков.

      „При една глобална ядрена война кой какви игри играе няма да има значение. А твърдението на нашите управляващи, че „НАТО ще ни пази“, остава без смисъл. Не може непрекъснато да предизвикваш една ядрена държава, да я натискаш в ъгъла, да я мачкаш, опирайки се на усещането, че тя никога няма да използва ядреното си оръжие. Това е лош подход. С една ядрена държава трябва да се съобразяваш, а не непрекъснато грубо да настъпваш нейните интереси“, подчерта Чуков.

      „При глобална или регионална (например в Източна Европа) ядрена война Черно море ще се окаже арена на сражения не повече от няколко минути. После няма да има възможност да обсъждаме тази тема по понятни причини. При конвенционална война в Черно море ситуацията няма да е много по-различна от тази, която е на територията на Украйна. Тоест войната на изтощение може да се прехвърли и в Черно море“, посочи Боян Чуков.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ