петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Двама загинали при катастрофа на военен самолет в Кавказ

      Руски военен самолет се разби по време на тренировъчен полет в Северна Осетия в Кавказ, при което загинаха двамата членове на екипажа на борда, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от АФП.

      „В Република Северна Осетия-Алания, в планински район, самолет Су-34, принадлежащ на руските военно-космически сили, се разби по време на тренировъчен полет. Самолетът се разби в безлюдна местност и двамата членове на екипажа загинаха“, се казва в изявление на министерството.

      „Предварителната“ причина за инцидента е „техническа неизправност“. Следствена комисия посещава мястото на инцидента, за да хвърли светлина върху обстоятелствата на катастрофата.

      Северна Осетия, която граничи с Грузия в планинския Кавказки регион, се намира на около 800 км от фронтовата линия в Украйна.

      На 8 юни регионалните власти заявиха, че са отблъснали атака на три украински дрона, насочена към военно летище – първата атака срещу този регион от началото на руското нападение срещу Украйна през февруари 2022 г. | БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ