петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      „Няма посредник между Русия и Украйна“: Зеленски коментира „мирната мисия“ на Орбан

      „Може ли [Орбан] да бъде посредник? Няма посредник между Русия и Украйна“, заяви Зеленски по време на съвместна пресконференция с полския министър-председател Доналд Туск във Варшава. Той добави, че дори Путин да се срещне с лидера на друга държава, това не означава, че иска да сложи край на войната в Украйна.

      „Трябва да имате икономика, която да влияе на Русия, а Путин зависи от нея. Или да имате много мощна армия, от която Путин се страхува и която е по-силна от руската“, каза Зеленски.

      „Има ли много такива държави в света? Не са много. Мисля, че САЩ са такава държава, Китай и ЕС. Не само една държава, а целият Европейски съюз. Това наистина може да бъде посредническа мисия“, добави Зеленски.

      След срещите си с Путин и Зеленски, в понеделник Орбан се срещна с китайския президент Си Цзинпин в Пекин – пътуване, което той определи като третия етап от „мирна мисия“.

      Зеленски заяви, че срещата на Орбан с Путин, на която много лидери от ЕС реагираха с ярост, не е била координирана с Киев.

      Миналата седмица Орбан посети Зеленски и руския президент Владимир Путин с обявената цел да постигне мир между двете страни, които са вкопчени в брутален въоръжен конфликт, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ