понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Сребро за Калейн! Малко не достигна за златото

      Грацията ни остана втора

      Боряна Калейн се представи повече от феноменално и грабна сребърен медал в многобоя по художествена гимнастика в Париж. Грацията ни събра общ сбор от 140.600 точки на 2.250 от Даря Варфоломеев от Германия. Това е и исторически момент за родната гимнастика, след като Калейн завоюва едва втори медал от Олимпийски игри за страната ни.

      Грацията ни се появи на килима под номер 7 и изигра отлично съчетание на обрач, получавайки оценка от 35.450, което ѝ отреди временно второ място.

      На топка Калейн изигра едно от най-сложните съчетания, но се справи по феноменален начин и много концентрация. Това даде и отражение на оценката ѝ, която беше 36.450 и по този начин 23-годишната ни гимнастичка продължи да е в борбата за олимпийската титла с германката Дария Варфоломеев и след вторите изпълнения.

      В третата ротация в изпълнение с бухалки гимнастичката ни представи уникална хореография, което въздейства на всички в залата. Изпълнението ѝ беше оценено на 34.550 и преди последния уред тя продължи да държи второто място.

      Във финалното съчетание с лента Боряна даде всичко от себе си и получи оценка от 33.750.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ