Убийството в Цалапица: Започва делото срещу Рангел Бизюрев

Делото е насрочено за три последователни дни

0
60
Снимка: БГНЕС

В Пловдивския окръжен съд започна процесът срещу Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов от Цалапица, което се случи преди една година. То ще бъде гледано по общия ред, включващ разпит на всички свидетели, тъй като искането на защитата на Бизюрев за дело по съкратената процедура беше отхвърлено на разпоредителното заседание.

Близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са помогнали на Рангел да скрие тялото на жертвата, са обвинени само в подпомагане, а не като съучастници, както искат близките на Малинов. Има отделно дело срещу тях в Районния съд.

По време на процеса Бизюрев разказа, че само той е нанесал удари по Митко след спор между тях, но отрече действията му да са причинили смъртта.

Снимка БГНЕС

Семейството на жертвата представи индивидуални граждански искове към обвиняемия за общо един милион и сто хиляди лева. Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Делото е насрочено за три последователни дни. Бизюрев беше обявен за издирван през юли 2023 г. с европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. Той беше открит и задържан в град в Дания на 29 ноември миналата година. Предаден беше на съдебните власти в България на 20 март тази година след решение на две съдебни инстанции в Дания.

Очаква се близки и роднини на жертвата отново да се съберат на протестен митинг с искане за максимална присъда и привличане на близнаците като съучастници в убийството.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук