четвъртък, 12.09.24
27.9 C
София
30 C
Пловдив
26.2 C
Варна

ОФИЦИАЛНО: Радев връчи мандата на Димитър Главчев

Очаквайте подробности!

Президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на служебен кабинет на сегашния служебен премиер Димитър Главчев.

„Връчвам ви мандат за съставяне на ново служебно правителство. Тази отговорност отново се върна върху вас. Не е редно кризата в една институция да бъде гасена с разпалването на криза в друга институция. За да имате успех в този мандат следва да направите задълбочен анализ върху перипетиите, които имаше за да се стигне дотук. По времето на първия ви мандат се породиха съмнения за зависимости от определени политически лица. Днес получавате реалната възможност да опровергаете това“, заяви държавният глава.

„Очаквам при добра работа от ваша страна до понеделник да ми представите състав на Министерски съвет“, продължи Радев и уточни, че при успех изборите ще бъдат на 27 октомври.

„Няма от какво да се срамувам за работата на правителството, на което още съм премиер. Справихме се с организацията на честни и прозрачни избори. Запазихме и пътя на България, свързан с Европа. Обещах точно това – да организираме изборите, както трябва, да запазим европейския път и да решаваме проблемите на българските граждани“, заяви Димитър Главчев.

И добави, че е горещ привърженик да има редовно правителство.

„Ще се постарая всичко, което вършихме досега, да го вършим по-добре, отколкото досега. В случай, че издадете указ, разбира се“, допълни той.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ