петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Славия и Арда завършиха 1:1

      Станислав Иванов се разписа още в 90-ата секунда, Иван Минчев изравни в края от дузпа

      Славия и Арда завършиха 1:1 в първата среща от 7-ия кръг на efbet Лига. Националът Станислав Иванов успя да се разпише още в 90-ата секунда и гостите от Кърджали поведоха в резултата. „Белите“ играха силно през втората част и изравниха в 79-ата минута чрез Иван Минчев от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Емил Виячки срещу Владимир Николов след преглед с ВАР.

      Както е известно, опитният и сърцат халф на Славия Иван Минчев също стана национал. Селекционерът Илиан Илиев го повика за старта на Лигата на нациите. България ще гостува на 5 септември на Беларус в Унгария, а три дни по-късно сме домакин на Северна Ирландия в Пловдив.

      Мачът в „Овча купел“ започна отлично за футболистите на Александър Тунчев. Още в 90-aта секунда Арда поведе. Скоростна атака завърши с центриране на Тонислав Йорданов към Станислав Иванов, който от воле засече топката и я израти неспасяемо във вратата на Светослав Вуцов – 0:1.

      В 5-ата минута стражът на Славия улови удар на Димитър Велковски по земя. В 9-ата Арда беше близо до втори гол. Димитър Велковски центрира отляво към Чинонсо Офор, който овладя и шутира, Вуцов изби в корнер. От ъгловия удар отново Феликс Ебоа имаше шанс да отбележи, но този път ударът му с глава премина покрай вратата.

      В 13-ата минута Славия беше близо до изравнителното попадение, но Цветелин Чунчуков беше спрян от стража на гостите Анатолий Господинов.

      В 32-ата минута гредата спря Тонислав Йорданов от гол във вратата на домакините. Нападателят засече центрирана топка от десния фланг и я насочи с глава към далечния ъгъл. Късметът обаче покри „белите“ и Вуцов.

      До почивката вратарят на Славия спаси удар на Тонислав Йорданов.

      В 50-ата минута Цонев шутира опасно от далечна дистанция. Топката се отби в тялото на Куентин Зеедорф и излезе в корнер. Maлко по-късно мерникът на Цонев отново изневери.

      В 69-ата Зеедорф проби по лявото крило и центрира, а националът Ертан Томбак се разписа с глава. Попадението обаче беше отменено 4 минути по-късно от ВАР заради игра с ръка, след като съдията Димитър Димитров дълго време преглежда ситуацията.

      Натискът на Славия се засили в заключителните миунти. В 75-ата минута Владимир Николов бе фаулиран от Емил Виячки в наказателното поле на Арда. Ситуацията бе преразгледата с ВАР и главният съдия Димитров отсъди дузпа за „белите“. Повиканият в националния отбор Иван Минчев наказа Анатолий Господинов, реализирайки в долния му ляв ъгъл за 1:1 в 79-ата минута. До края не падна нов гол.

      Славия е девети във временното класиране с 9 точки, Арда има 10 и заема седмата позиция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ