понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Проверки: Иззеха над 1500 л нелегален алкохол по Черноморието

      Митнически инспектори иззеха 1555,7 л етилов алкохол, както и 500 пълнители за електронни цигари без акцизен бандерол и с обозначения за съдържание на канабис, при няколко отделни проверки по Черноморието. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

      В периода от 19.08.2024 г. до 24.08.2024 г. служители от ТД Митница – Варна извършили седем проверки на частни имоти, хотели и курортни комплекси на територията на областите Варна и Добрич. В хода на контролните действия митническите инспектори открили в селскостопански постройки на територията на имотите общо 1555.7 литра наливен етилов алкохол в бидони, с характеристики на ракия с различни алкохолни градуси – до 70 градуса, без документи за произход, както и бутилиран алкохол без акцизни бандероли.

      До проверките се стигнало след контролни покупки на количества от 5 или 10 литра „домашна ракия“ от митнически служители като „тайни клиенти“. При една от проверките били установени и 500 пълнители за електронни цигари без български акцизен бандерол – всеки по 1ml с фигуративен знак върху опаковките на листо от марихуана и с надпис за съдържание на канабис. Стоките са задържани, а случаят е предаден на ОДМВР-Варна.

      Етиловият алкохол е конфискуван. Предстои да бъдат взети проби от него за лабораторен анализ. Образувани са досъдебни производства по описа на ТД Митница Варна, които се провеждат от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура – Добрич и Районна прокуратура – Варна. Действията по различните разследвания продължават.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ