четвъртък, 19.09.24
12.8 C
София
15 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Пушенето на обществени места: ЕК иска още по-широки забрани

      Европейската комисия (ЕК) ще препоръча на страните от ЕС да обмислят разширяване на обхвата на забраните за тютюнопушене, така че да обхванат детските площадки, откритите басейни, увеселителните паркове и терасите, съобщи „Политико“.

      ЕК също ще препоръча по-стриктни правила за електронните цигари „независимо дали съдържат никотин или не“. Тя се опитва да се справи с „разпространението и привлекателността“ на електронните цигари сред децата и младежите.

      Комисията призовава страните да „осигурят ефективна защита в закритите работни места, закритите обществени места и публичния транспорт“ от пасивни емисии от нагорещени тютюневи изделия, електронни цигари или „заместители на тютюна“.

      Тя съветва да има защита от излагане на пасивен дим и аерозоли в „определени зони за отдих на открито“, особено където може да има деца. „Това трябва да включва обществените детски площадки, увеселителните паркове, басейните, зоологическите градини и други подобни открити пространства“.

      Очаква се тази ревизия да бъде обявена от ЕК на 17 септември.

      Това е актуализация на съществуващата препоръка на Комисията от 2009 г., която беше насочена само към традиционните тютюневи изделия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ