петък, 27.09.24
12.8 C
София
16 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИА „Медицински надзор“ се самосезира за мъртвороденото бебе

      Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) се самосезира по случая с мъртвороденото бебе и родилка в тежко състояние в Сливен, съобщиха от агенцията. Назначена е извънредна проверка в Специализираната акушеро-гинекологична болница за активно лечение „ЕВА” в Сливен, която ще започне още днес.

      Поводът за проверката е излъчен репортаж, в който се разказва за 31-годишна родилка, която в продължение на две седмици е ходила редовно в болницата, но е била връщана от лекаря, проследяващ бременността, с аргумента, че плодът е малък. Адвокатът на жената посочва, че жената е била връщана от лечебното заведение три-четири пъти, като през това време ѝ е била поставена инжекция за растеж на бебето, допълниха от агенцията.

      В крайна сметка бебето се ражда мъртвородено, а фаталният инцидент се е случил на 15 септември. По думите на адвокатите й около 17-18 часа младата жена е седяла в болницата с установен мъртъв плод в корема си и никой не е направил нищо.

      Адвокатите са категорични, че родилката е преживяла психическа травма, защото през цялото време тя е знаела за мъртвото дете в утробата си.
       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ