Search Suggestions
      неделя, 06.10.24
      16.2 C
      София
      25 C
      Пловдив
      22.3 C
      Варна
      Search Suggestions

          ЦИК: Кандидат със свален имунитет може да стане депутат

          Това, че имунитетът на един кандидат за депутат е свален, не означава, че той не продължава да участва в предизборната кампания. Това заяви заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

          Тя обясни, че не за първи път по време на кампания преди различни видове избори от ЦИК е искано разрешение за привличане като обвиняем или за задържане на кандидат.

          „ЦИК действа съобразно закона. Няма досега в практиката на ЦИК случай, в който да е отказано даването на разрешение да бъде задържан кандидат или да бъде привлечен като обвиняем. Не смятаме, че сме в правомощията ЦИК да преценява доказателствата, които прокуратурата е събрала, доколко относими са те и доколко е съставомерно деянието спрямо тези доказателства“, обясни Матева пред БНР и допълни, че всички членове на Централната избирателна комисия, които са присъствали на заседанието, са гласували за свалянето на имунитета на Джейхан Ибрямов.

          По думите ѝ, ако политическата сила, която го е издигнала, събере достатъчно гласове и той бъде избран за депутат в 51-вото Народно събрание, не е проблем Ибрямов да бъде обявен за депутат.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions