Search Suggestions
      петък, 18.10.24
      Search Suggestions

          Милиони остават без електричество в Куба

          Всички нежизненоважни държавни услуги ще бъдат спрени

          Управляваното от комунистите правителство на Куба затвори училища и несъществена промишленост и изпрати повечето държавни служители у дома днес в опит да спести енергия и да спре спиранията на тока, които сега надхвърлят 12 часа на ден за милиони хора по целия остров. Куба преживя драматично дълги прекъсвания на електрозахранването дори за остров, свикнал с опустошителен недостиг. Цели провинции останаха без светлина с часове, а много места извън столицата Хавана остават с по-малко от шест часа електричество на ден, предава Ройтерс.

          Длъжностни лица от Националния електрически съюз на Куба заявиха, че всички нежизненоважни държавни услуги ще бъдат спрени. Училищата на всички нива, от клас до университет, бяха затворени до неделя. Разпоредителните и културни дейности, включително нощните клубове, също бяха затворени. Правителството каза, че само основни служители от държавните хранително-вкусови и здравни индустрии трябва да се явят на работа в петък.

          Кризата бележи ново дъно на острова, където животът става все по-непоносим, ​​като жителите вече страдат от осакатяващ недостиг на храна, гориво, вода и лекарства „Недостигът на гориво е най-големият фактор“, коментира премиерът Мануел Мареро, пише още медията.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions