Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Гришо не успя да вземе титлата в Швеция

          Българинът отстъпи на финала срещу Томи Пол с 2:0 сета

          Григор Димитров не успя да спечели турнира от сериите АТП 250 в Стокхолм (Швеция). Първата ни ракета загуби в два сета от Томи Пол – 4:6, 3:6. Срещата продължи близо 1 час и 30 минути. През цялото време на двубоя Григор не съумя да покаже своята игра и сякаш не бе докрай физически подготвен след тежкия полуфинал срещу Талон Грикспоор.

          Първият сет започна с 3 поредни гейма за американеца. След това Гришо взе своята част, а в последващия гейм се стигна до 30:30, ала Пол си взе подаването. Последва доста оспорвана част, в която българинът намали изоставането си – 2:4. Последваха три поредни гейма, в които сервиращия тенесист губеше частта, за да се стигне до 4:5 в полза на Пол. За съжаление проблемите на българинът от сервис и непредизвикани грешки продължиха и по този начин първата част приключи с пореден пробив и в полза на Томи Пол – 4:6.

          Вторият сет стартира с по един разменен гейм за сервиращите. Ситуацията не се промени в следващите два гейма, макар, че Григор имаше сериозни проблеми на сервис. Все пак резултата остана 2:2. Тенденцията се запази до шестия гейм, като двамата водиха оспорвани разигравания. В седмата част Пол спази традицията от втория сет и стигна до 3:4. Ключов се оказа осмия гейм. В него Димитров сбърка последователно от форхенд и бекхенд, което даде два брейк-бола на противника му. Американецът се възползва от възможността и реализира пробив. При собственото си подаване Пол нямаше никакви проблеми и така заслужено спечели титлата след победа с 2:0 сета.

          Още през следващата седмица Григор ще излезе на корта, като част от силния турнир във Виена. От понеделник първата ни ракета ще бъде номер 9 в световната ранглиста и това му дава добри възможности за класиране на Финалите на ATP в Торино.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions