Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Нормално протича изборният ден в 16 области на страната, няма драстични нарушения

          Около 18 процента е избирателната активност на частичните кметски избори в най-голямото село в България – Лозен. Два сигнала за нарушения на изборния кодекс са подадени в комисията. Кандидатите за кметския пост са трима, след като избраният през октомври м.г. Георги Младенов почина внезапно.

          50,59% е избирателната активност към 17,30 часа в карловското село Войнягово, където се провеждат частични избори за кмет. Гласували са 429 от имащите право на вот 848 жители на селото. До момента изборният ден протича нормално, няма регистрирани жалби и сигнали за нарушения. Кандидатите за кмет са петима.

          До изборите във Войнягово се стигна, след като предишният кмет Тодор Танковски беше отстранен заради кражба на общинско имущество. Той получи условна присъда за присвояването на печка тип „камина“ от пенсионерския клуб в селото.

          Също към 17,30 часа избирателната активност в хисарското село Ново Железаре достигна 72.28%. От 184 записани в избирателния списък са гласували 133-ма.

          В Ново Железаре избират нов кмет, тъй като дългогодишният кмет на селото Петър Ненов загина при инцидент през юни. Кандидатите за кмет на хисарското село са трима.

          Избирателната активност на частичните местни избори за избор на кметове на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна към 17:30 е малко над 8%. За „Одесос“ тя е 8,12% или гласували 5458 души, а за „Приморски“- 8,44 % или гласували 7300 души. Няма сигнали за нарушения.

          Избирателната активност в община Омуртаг към 17:30 часа е под 28 процента. Изборният ден в общината протича нормално. В комисията няма подавани сигнали и жалби. Не са констатирани и проблеми с машинното гласуване.

          Избирателната активност в село Ясенково – едно от най-големите в област Шумен, e близо 50 процента към 17:30 часа. Кандидатите за кмет на населеното място са двама.

          В казанлъшкото село Бузовград, където има само един кандидат за кмет, активността е близо 19 на сто.

          В самоковското село Ковачевци до урните са отишли почти 53 процента от имащите право на глас. За кметското място се борят четирима кандидати.

          54 % е била избирателната активност в Габровница към 17.30 часа. 476 от имащите право на глас 950 жители на Габровница са гласували на изборите до този момент. Кандидатите са двама. Една жалба за подменен син с черен цвят на химикала за попълване на бюлетините е подадена към момента.

          През днешния ден частични и нови избори за местна власт има в общо 16 общини и кметства в страната. Изборният ден продължава до 20.00 ч., като в повечето населени места резултатите ще са ясни утре сутрин.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions