Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Курти: Предаването на Радойчич ще донесе мир и сигурност

          „Предаването на главния сръбски терорист Милан Радойчич и неговата паравоенна група ще означава законност, справедливост, мир и сигурност“.

          Това заяви косовският премиер Албин Курти по време на разговор с помощник- държавния секретар на САЩ Джеймс О’Брайън, съобщи „Коха“.

          Припомняме Ви, че на 24 септември 2023 г. група тежко въоръжени сърби нападна село Банска в Северно Косово. Групата завърза сражение с косовската полиция, при което загинаха един полицай и трима терористи. Отговорност за нападението пое Милан Радойчич – приближен на сръбския президент Александър Вучич и бивш заместник-председател на „Сръбска листа“ (най-голямата партия на сърбите в Косово). След нападението Радойчич получи убежище в Сърбия, която отказва да го изправи пред съд.

          „На тази среща бяха обсъдени отношенията със Сърбия, процесът на диалог, подпомаган от ЕС, и изпълнението на Основното споразумение (подписано в Брюксел през 2013 г.) и приложението към него. Подписването на Основното споразумение е необходимото доказателство за добрата воля и добросъвестност от страна на Сърбия за бързото изпълнение и пълното му спазване и на приложението към него. Също така, за законност и справедливост, мир и сигурност, е необходимо предаването на главния терорист Милан Радойчич и неговата паравоенна група“, каза Курти.

          На срещата с О’Брайън присъстваше и посланикът на САЩ в Косово Джефри Ховениер.

          Косовският премиер също така заяви, че е говорил за историческата роля и продължаващата подкрепа на САЩ за Косово и неговия народ.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions